Våren 2014

Våren 2014

Söndagen den 2 mars klockan 15.00

Attack!

Anna Högberg- saxofoner
Elin Larsson- saxofoner
Malin Wättring- saxofoner
Lisa Ullén- piano
Elsa Bergman- bas
Anna Lund- trummor

foto: Micke Keysendal

Som vilda hästar som inte låter sig tyglas! Den råa och suggestiva musiken tar avstamp i nyskrivna kompositioner. Sex starka musiker inom jazz och impro knådar fram ett sound som både smeker och river. Uttrycket och friheten är det viktigaste och i kompositionerna får musikerna stor plats att blomma. Attack! spelar nyskriven musik av Anna Högberg, saxofonist i bl.a. Pombo, Se & hör och Fire! Orchestra.

”Frimusiken har framtiden för sig! Kanske har vi först nu fått en fördomsfri generation av unga musiker i Sverige, som inte i första hand vill försvara jazzens konstruerade genregränser, utan istället tar fasta på musikformens mest essentiella, att få uttrycka något personligt, emotionellt och därmed konstnärligt.”

-Roger Bergner för Orkesterjournalen, från Stockholm jazzfestival, Fasching 16/10

Plats: NP33, Norra Promenaden 33


Söndagen den 23 mars klockan 15.00

Minimalism, maximalism och magnifika barockmästare

Anna Paradiso-Laurin, cembalo och piano,
David Lennartsson, elektronik
Per Gross, blockflöjt

Verk av: Louis Andriessen,
Makoto Shinohara, Markus Zahnhausen, Anonymus, van Eyck, Royer m.fl

Plats: Crescendo, Järnbrogatan 3


Onsdagen den 2 april klockan 19.00

Swiss Special

Ensemblem UMS ’n JIP, Ulrike Mayer-Spohn, blockflöjt och Javier Hagen tenor, en duo med världen som arbetsfält, bildar tillsammans med violinisten Egidius Streiff en mycket ovanlig trio som bjuder på ett spännande schweiziskt program. Bland annat får vi uppleva två uruppföranden, av verk av Max E. Keller och Christophe Schiess, och virtuosa soloviolinverk.

Plats: Antikvariatet, Knäppingsborgsgatan 7


This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *