Hoppa till innehåll

Höst 2015

  Lördag 24 oktober kl 15.00 på Konstmuseet:

  Västafrika möter Jazz!

  ALAGI MBYE & ARNE FORSÉN kora & piano

  Koramästaren Alagi M ́Bye från Gambia och jazzpianisten Arne Forsén är två stora musiker från skilda kulturer. Med avstamp i Alagis repertoar av traditionella och nyskapade sånger växer deras skilda musikaliska erfarenheter samman till en väv av glittrande rytmiska toner.

  Alagi har från unga år utbildats i att vara en Jali – ett vandrande bibliotek – och sedan tidens gryning håller hans släkt ordning på världen. Med musiken som redskap flödar den kulturskatt som utvecklats i Västafrika sedan 1100-talet vidare till kommande generationer.

  Arne Forsén är en särpräglad musiker som vandrar i gränslandet mellan jazz, fri improvisation och folkmusik. Han har spelat i Brus Trio och med John Tchicai, Phil Minton, Mats Gustafsson och Roland Keijser. Han samverkar dessutom gärna med dans, teater, bildkonst och performance art.

  3:e oktober 2015 – 6 timmar med elektronisk musik –

  KONTAKT 2015

  en festival med elektronisk musik  arrangerad av Annan Musik och SEAMS i samarbete med Norrköpings Konstmuseum och Dynamo.

  Program:

  NORRKÖPINGS KONSTMUSEUM, kl.14-17
  Rikskorganisationen för elektro-akustisk musik, SEAMS, presenterar ett program med 14 tonsättare.

  Musik av –
  Girilal Baars, Johannes Bergmark, Jens Hedman, Lars Höjerdahl, Pär Johansson, Mathias Josefson, Reine Jönsson, Lise-Lotte Norelius, Paul Pignon, Patric Simmerud, Eva Sidén, Paulina Sundin, Lennart Westman, Olle ”Oljud” Åberg.

  DYNAMO (KULTURKAMMAREN), kl. 19-22
  ett program med elektronisk musik och bildprojektion.

  19.00 -RHIZOMATRIX
  (Lars Bröndum (synthesizers och elektronik),Jonas Broberg (synthi A och elektronik), Magnus Alexanderson (elgitarr,synthesizer och elektronik), Sachiko Hayashi (projektioner)Rhizomatrix bildades våren 2015. Gruppen gjorde en tribut på Fylkingen i Stockholm under maj månad till den nära i tiden avlidna tyska elektronmusikern Edgar Froese, bl.a känd som medlem i gruppen Tangerine Dream. Tributen utgick från vissa komponenter av Froeses musik att komponera och improvisera kring med både ljud och bild. Utifrån erfarenheten av detta utvecklar Rhizomatrix sin egen identitet på konserten i Norrköping.

  20.00 – HUNG PAIPHO
  Hung Paipho målar upp mörka, suggestiva ljudlandskap, återspeglande ett långsamt sönderfallande medvetande. Detta utan några pretentioner att varken försöka närma sig eller fjärma sig ifrån lyssnaren. Så mycket mer behöver egentligen inte sägas. Musiken får tala för sig själv, och den när sig på mörkret som finns inom dig.

  21.00 – LARS ÅKERLUND
  Lars Åkerlund är en tonsättare och musiker av i första hand elektro-akustisk musik. Han var en av de ursprungliga medlemmarna i Lucky People Center och har gjort musiken till två av Jan Troells filmer (Il Capitano, Their Frozen Dream). Mycket samarbete har skett med koreografer och danskompanier som Per Jonsson,Björn Elisson,Finska Nationalbaletten, Operabaletten i Stockholm med flera. Samarbete med musiker har bland ett flertal varit med Fläskkvartetten, Freddie Wadling och Kroumata Ensemblen. Hans musik har framförts över alla kontinenter där han också varit Artist in Residence och föreläsare på ett antal universitet och institutioner. I Norrköping framför han ett set av musik baserat på samplingar av ljud från klassiska analoga synthesizers som Buchla och Serge.

  Tidig start på höstsäsongen!

  Annan Musik och Östergötlands Musikdagar

  Onsdag 12 augusti, kl 19.00

  Norrbotten Neo kammarensemble med Ibba Andersson, sång.

  Framför det epokgörande verket PIERROT LUNAIRE  av  Arnold Schönberg samt musik av Kaija Saariaho och George Crumb.

  Norrköpings konstmuseum, Harlekinen

  Entré 150 kr. Under 25 år 100kr.

  Fri entré för medlemmar i Annan Musik!